Taikurit ja mentalistit

Taikuutta on varteenotettavana ammattina harjoitettu länsimaissa 1700-luvulta alkaen. Nykyaikaisen viihdetaikuuden kehitti kelloseppä Jean Eugène Robert-Houdin (1805–1871), joka avasi taikateatterin Pariisiin 1840-luvulla. Taikatempun tarkoitus on viihdyttää ja ihmetyttää. Vaikka yleisö tietää taikurin huijaavan, se saa nautintoa taikurin taitavuudesta ja oveluudesta.

Taikurit yhdistelevät useita eri osa-alueita esityksissä

Taikuuden lajeja on lukemattomia, kuten esimerkiksi close-up eli lähitaikuus, stand-up eli näyttämötaikuus, yleisötapahtumissa ajatustenluku, lastentaikuus, manipulaatio, katoaminen, muodonmuutos, korjaaminen/palauttaminen, teleportaatio, levitaatio ja eläintaikuus.

Taikurit yhdistävät useita eri osa-alueita ja osaavina esiintyjinä pitävät yleisön otteessaan koko esitystensä ajan. Huumori näyttelee tärkeää osaa nykyajan taikuudessa, mutta isoilla illuusionäytöksilläkin on paikkansa nykyajan taikurin repertuaarissa. Tarjolla on myös vaarallisten temppujen tekijöitä. Taikuus on myös laji joka uudistuu jatkuvasti, sillä taikurit kehittävät jatkuvasti uusia temppuja hämmentääkseen niin yleisöä kuin kollegojaan.

Ota siis yhteyttä ja lisää ripaus mystiikkaa tilaisuuteesi taikurin avulla!

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai