Johanna Rusanen-Kartano

Sopraano Johanna Rusanen aloitti lauluopintonsa Sibelius-Akatemiassa vuonna 1991 opettajinaan Matti Tuloisela ja Anita Välkki. Yksityisesti hän on opiskellut Berliinissä Herbert Brauerin ja Karan Armstrongin johdolla sekä Wienissä Irina Gavrilovicin johdolla. Rusanen voitti Timo Mustakallio-laulukilpailun vuonna 1995 ja Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 1996. Vuonna 1997 hän vastaanotti Martti Talvela -stipendin. Vuosiksi 1998-2000 Johanna Rusaselle myönnettiin stipendi Berliinin Deutsche Operiin. Karita Mattila-palkinnon hän sai vuonna 2001.

Johanna Rusasen oopperaura alkoi vuonna 1994 Kuopion oopperassa ja sen jälkeen hän on vieraillut Savonlinnan Oopperajuhlilla, Suomen Kansallisoopperassa, Berliinin Deutsce Operissa, Vantaan Oopperassa, Opera Cavassa, Oulun Oopperassa ja Keski-Suomen alueoopperassa sekä Moskovan Bolshoi-oopperassa Savonlinnan oopperajuhlien tuotannossa. Hänen roolejaan ovat olleet mm. Wozzeckin Marie, Jevgeni Oneginin Tatjana, Faustin Margareta, Gianni Schicchin Lauretta, Valkyyrian Ortlinde, Taikahuilun Ensimmäinen nainen, La Bohemen Mimi, Juhan Anja, Sevillan parturin Berta, Aidan Ylipapitar, Naamiohuvien Amelia, Ratsumiehen Anna ja Don Giovannin Donna Elvira.Hän lauloi myös naispääroolin Helsingin Olympiastadionilla Paavo Nurmi-oopperassa vuonna 2000. Ooppera liittyi Helsinki Euroopan kulttuuripääkaupunkina-juhlavuoteen ja ooppera televisoitiin ympäri Eurooppaa.

Johanna Rusanen on esiintynyt runsaasti orkesteri- ja oratoriosolistina sekä laulanut lied-konsertteja useiden Euroopan maiden lisäksi myös Japanissa, Chilessä, Yhdysvalloissa ja Pohjois-Koreassa.

Johanna Rusasen monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu myös kevyempää musiikkia, mm. operettia, musikaaleja ja elokuvasävelmiä sekä jazzstandardeja. Hän on esiintynyt mm. Leningrad Cowboysien, Pentti Hietasen, Sakari Kuosmasen, Kari Tapion, Trio Töykeiden ja Lenni-Kalle Taipaleen kanssa.

Johanna esiintyy ja konsertoi erilaisissa tilaisuuksissa, tapahtumissa ja konserteissa. Ohjelmisto räätälöidään aina tilaisuuden mukaan.

Palvelut

Avainsanat

  • Klassinen musiikki
  • Jazz & Swing- Cocktail musiikki

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai