Jouko Enkelnotko

  Jouko Enkelnotko on Tampereella asuva monipuolinen laulaja-näyttelijä. Laulunlahjojaan hän jakanut lapsuudestaan saakka ja hänellä on laajasti opintoja ja työkokemusta näyttämötaiteesta ja musiikkiteatterista. Jouko on esiintynyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Kouvolan Teatterissa, Samppalinnan Kesäteatterissa, Savonlinnan Kaupunginteatterissa, Varkauden Teatterissa ja Suomen Kansallisteatterissa. Vuonna 2012 Jouko esiintyi Seinäjoen Kaupunginteatteriin unohtumattomassa Vampyyrien tanssi –musikaalissa ja Täti ja minä -komediassa.

  Laulajana Jouko hallitsee kaksi äänialaa; baritonin ja kontratenorin. Kontratenorilaulua hän on opiskellut yksityisesti Tukholmassa ja vuoden Tampereen Konservatoriossa. Jouko oli mukana Virtuoso-yhtyeessä vuosina 2005-2011. Virtuoson ensimmäinen levy Virtuoso myi platinaa. Yhtyeen kanssa Jouko esiintyi useiden suurten orkesterien solistina ympäri Suomen. Musikaaleissa esiintymisen lisäksi Jouko on laulanut teatterimusiikkia yhteisissä ja omissa lauluilloissa. Hartaissa kirkkokonserteissa hän käyttää koskettavasti molempia äänirekistereitään.

  Konsertti: Puhu minulle rakkaudesta Jouko Enkelnotko orkestereineen

  Jouko Enkelnotko (ent. Uusipaasto) toteutti pitkäaikaisen haaveensa omasta soololauluillasta marraskuussa 2008 Varkaudessa. Enkeliääninen Jouko esiintyi hänelle tutulla näyttämöllä; olihan hän näytäntökauden 2005-06 Varkauden Teatterissa näyttelijänä.

  Lauluillan ohjelmisto koostuu melko laajasta otannasta Kaj Chydeniuksen tuotantoa. Mukaan ovat mahtuneet tunnetuimmista lauluista mm. Sinua, sinua rakastan, Ei puolikasta ja esityksen nimikkokappale Puhu minulle rakkaudesta. Hieman tuntemattomampaa tuotantoa illassa edustavat mm. Aila Meriluodon herkkään runoon sävelletty Yölaulu, Pirkko Saision lohduton Maan korvessa kulkevi vielä ja Aale Tynnin voimallinen Peukaloisen retki villihanhien parissa.

  "Hienointa Chydeniuksen tuotannossa on sävelkielen ja runouden harmonia. Säveltäjänä maestro tarttuu ainoastaan hienoihin, puhutteleviin teksteihin ja loihtii niihin vielä syvemmälle menevän tason. Tunne kappaleita kuullessa on toisinaan aivan euforinen: Ne menevät niin syvälle, että parhaimmillaan pitää silitellä kananlihoja käsivarsista pois", Jouko hehkuttaa.

  Orkesterissa soittavat jyväskyläläiset muusikot:
  Santtu Hartikainen basso/ harmonikka
  Pekka Marjanen piano
  Anne Hämäläinen viulu
  Osmo Blomqvist lyömäsoittimet
  Kapellimestari ja laulujen sovittaja Santtu Hartikainen

  Palvelut

  Avainsanat

  • Klassinen musiikki

   Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

   Soita 03 212 2122 tai