Mies miehelle

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi tuovat ensimmäistä kertaa suomeksi näyttämölle 1980-luvun kulttiklassikon.

Mies miehelle on esittäjien kunnianosoitus heidän elämäänsä vaikuttaneille lapsuuden sankareille. On aika puhua kuin mies miehelle.
Mies miehelle -esityksessä puhutaan muun muassa rahaongelmista, lastenkasvatuksesta, keski-iän kriisistä, unettomuudesta, seksistä, uskonnosta ja naisista. Kovin, kovin paljon naisista!

Esitys on koostettu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin legendaarisista Head to head – keskusteluista, jotka nähtiin vuosina 1982–1988 tehdyssä brittisarjassa Alas Smith and Jones. Sketsisarjan ikonista kuvaa kahdesta valkopaitaisesta miehestä pidetään symbolina brittihuumorin kultaisille vuosille.
Suomessa sketsiohjelmaa esitettiin nimellä Lunta tupaan. Sarja oli jatkumoa 70-luvun lopulla alkaneelle Ei yhdeksän uutisille, jossa Smith ja Jones esiintyivät sarjasta soolouralle ponnistaneen Rowan Atkinsonin (eli Mr. Beanin) kanssa. Myös useat käsikirjoittajat toimivat kummankin sarjan taustalla. Smithin ja Jonesin TalkBack-tuotantoyhtiön nuoret kyvyt uudistivat rohkeasti tv-komiikkaa.
Alas Smith and Jones tulikin tunnetuksi tabuja rikkovista aiheista ja rankasta huumorista.
Myös kielenkäyttö aiheutti pahennusta vanhoillisissa piireissä. Silti Smithin ja Jonesin komiikka määritellään useimmiten älylliseksi. Hahmojen ääliömäinen käytös on vain pintaa, joka peittää alleen nokkelan ja monitasoisen huumorin.
Komedian alalla moni juttu on oman aikansa tuote. Head to head -keskustelut ovat kuitenkin kestäneet hyvin aikaa. Ovathan aiheetkin ikuisia ja kaikissa kulttuureissa esiintyviä. Nyt 40 vuotta myöhemminkin nostetaan kaverin kanssa häpeilemättä kissa pöydälle.
TalkBack-produktion Ltd:n, BBC:n ja Griff Rhys Jonesin luvalla kääntänyt ja koostanut Pasi Karppi

Kesto: 1 h 20 min

Minimalistinen, ikoninen kuva: kaksi valkopaitaista miestä istuu tummaa taustaa vasten hassut ilmeet kasvoillaan. Jo kuva alkaa naurattaa. Herkullisten hahmojen suvereeni näyttelijäntyö ja brittikomedian parhaiden käsikirjoittajien luoma teksti on hyvästä syystä tänäkin päivänä täyttä timanttia!
Mies miehelle esitys on Timo Lavikaisen ja Pasi Karpin kunnianosoitus mestareille! On aika puhua kuin Mies miehelle!

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai