Pentti Rasinkangas ja Ohilyöntiorkesteri

Vuonna 1995 Lastenkulttuurin Valtionpalkinnon saanut jyväskyläläinen Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti-orkesteri tekee omaa uutta lastenmusiikkia tai oikeastaan koko perheen musiikkia, sillä sävellykset, sanoitukset, sovitukset ja esittäminen pyritään tekemään monitasoisiksi, niistä pitäisi löytyä jotain kaiken ikäisille.

Pentti Rasinkankaan laulut ovat etupäässä hauskoja, mutta sisältävät myös vakavampaa asiaa mm. erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Laulut ovat saaneet monenlaista tunnustusta, mm. kahtena vuonna "paras uusi lastenlaulu"- tittelin: 1990 "Markan possu" ja 1991 "Minä hiirten kanssa en heilu". Edellisten lisäksi valtakunnallisiksi hiteiksi ovat kohonneet myös laulut "Meidän uusi vauva", "Mamma Miau", "Mennään hiljaa", "Kanalomamatka", "Oon äiti, pieni lintu vain" , "Pekka Töpöhäntä" ja "miksi meillä ei ole koiraa?". Musiikissa on piirtoja rytmimusiikista maailman eri kolkilta, tuulahduksia kansanmusiikista, etnomusiikista, ailahdus jatsia.

Vuodesta 1986 ammattimaisesti toiminut orkesteri esiintyy koko perheen konserteissa, kouluissa ja päiväkodeissa.

Orkesterilla on myös ruotsinkielinen ohjelmisto, ilmestyipä keväällä 1996 ruotsinkielinen levykin "Ampra ankmamman Anna-Lisa". Käännökset ovat pääosin Barbara Helsingiuksen.

Kielet

  • Ruotsi Ruotsi
  • Suomi Suomi
  • Viro Viro

Palvelut

Avainsanat

  • Lastenmusiikki

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai