Riku Suokas

Riku Suokas on stand upin uranuurtaja. Suokas on ollut tuomassa lajia Suomeen ja on perustanut maailman ensimmäisen suomenkielisen stand up klubin sekä luonut pohjoismaiden suurimmat stand up festarit Hämeenlinnaan. Suokas on siis ”the suomalainen stand up -koomikko”. Suokkaan esitykset ovat suomalaisuutta lähellä oleva, yhteiskunnallista sanomaa sisältävä, energinen kokonaisuus.

Riku Suokkaan omin sanoin: "Olen Suomen hauskin, paras ja ennen kaikkea vaatimattomin stand up-koomikko, sekä ainoa teatterinjohtaja, joka käyttää Clerasiliä ja lukee Aku Ankkaa".

Aiheet vaihtelevat urheilusta ja lemmikkieläimistä päivän politiikkaan, lääkäreiden käsialaan ja alkoholiin. Teemoja ja aiheita on todella paljon. Esitys sopii lähes kaiken ikäisille, mutta ei välttämättä aivan perheen pienimmille. Rutiinit ovat hioutuneet erilaisten TV- ja lavaesiintymisten myötä kärkeviksi ja nopeatempoisiksi piikeiksi, jotka eivät kumarra ketään. Osansa saavat niin poliitikot kuin turhat julkkiksetkin.
Esitykset myös englanninkielisenä.Luento luovuudesta ja voimavaroista

Humoristinen tunnetun taitelijan luovuusluento

Riku toimii myös luennoitsijana ja valmentajana. Suokas puhuu monipolvisen uransa kartuttamasta johtamiskokemuksesta, sekä luovuudesta.
Hänellä on monen vuoden johtamiskokemus teatterialalta, ymmärrystä yritysten toiminnasta sekä keinot saada ihmisistä heidän luovuutensa esille.
Riku Suokas ammentaa oppinsa näyttelijän-, ohjaustyöstä ja stand upista saamastaan kokemuksesta.
Stand up -luennoissa ei ole kyse pelkästä hauskuuttamisesta, vaan ongelmakohtien ja työyhteisöjen toimintaan perehtymisestä huumorin avulla. Usein ihmiset ovat valmiimpia käsittelemään näin vaikeitakin asioita," Suokas sanoo.
Riku valmistui teatteritaiteen maisteriksi Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta vuonna 1995. Tämän jälkeen hän toimi näyttelijänä Hämeenlinnassa, kunnes hänet valittiin vuonna 1997 Suomen kaikkien aikojen nuorimpana teatterinjohtajaksi Hämeenlinnan kaupunginteatteriin.

Vuoden 2002 alussa Riku siirtyi Helsingin kaupunginteatterin apulaisjohtajaksi ja Teatteristudio Pasilan johtoon. Tampereen Työväen Teatteriin apulaisjohtajaksi hän siirtyi elokuussa 2004 ja edelleen vuonna 2006 johtajaksi, jossa tehtävässä hän toimi heinäkuun 2013 loppuun asti.

Riku Suokas on suomalainen teatterinjohtaja, näyttelijä ja stand up -koomikko.

Katso myös

https://www.ohjelmanaiset.fi/artistit/mars-vs-venus-keikkaversio/

Kielet

  • Englanti Englanti
  • Suomi Suomi

Palvelut

Avainsanat

  • Stand up koomikko

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai