Yötön Yö

Sisarukset Tumma ja Blondi, amatöörikirjailija Seija ja opettaja Sinikka viettävät suurin odotuksin juhannusta perintömökillään. Vieraiksi odotetaan Sinikan miestä ja poikaa ja Seijan kovin, kovin nuorta poikaystävää.

Sisaruksista tumma, mutta taiteellinen Seija (Tiia Louste) on taas sinkku, mutta hänen elämäänsä on ilmestynyt nuori mies, joka viihtyy huoltoasemilla hedelmäpelien parissa. Sinikka (Eija Vilpas, blondi) on sitä vastoin tukevasti naimisissa oleva opettaja ja kunnanvaltuutettu mutta: kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää.

Käsikirjoitus: Eija Vilpas
Ohjaus: Jukka Virtanen
Apulaisohjaaja: Arja Pessa

Eija Vilpas

Valmistuttuaan Teatterikorkeakoulusta v. 1987 Eija kiinnitettiin Helsingin Kaupunginteatteriin. Rooleja mm. näytelmissä ”Riivaajat”, ”Kallion kimallus” ja ”Viettelysten vaunu”. Hän nousi suuren yleisön kuuluisuuteen 1980-luvulla ””Fakta homma- televisiosarjassa. Muita viihdesarjoja, joissa Eija on ollut, ovat mm. ”Vesku-show”, ”Hynttyyt yhteen” sekä ”Paavo ja Raili”. Kuluvana vuonna hän on näytellyt suositussa sarjassa ”Syke”. Eija on ollut mukana monissa elokuvissa; muutamista mainittakoon ”Vääpeli Körmy” -sarjat, ”Pelon maantiede”, ”Täällä Pohjantähden alla” sekä ”Tie Pohjoiseen”. Näyttelijätyön lisäksi hän on käsikirjoittanut ja ohjannut näytelmiä. Eija on Unicefin Hyvän tahdon lähettiläs.

Tiia Louste

Suomen Teatterikoulusta v. 1968 valmistunut Tiia on näytellyt useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Tiia kuuluu Ryhmäteatterin perustajajäseniin ja on ollut kiinnitettynä Tampereen Teatteriin, lntimiteatteriin ja Helsingin Kaupunginteatteriin. Tiia on näytellyt mm. seuraavissa elokuvissa; ”Katve”, ”Sanaton sopimus” ja ”Sisko, tahtoisin jäädä”. Monissa tv-sarjoissakin Tiia on nähty, kuten ”Sydänjää”, ”Salatut elämät”, ”Syke” ja ”Mustat lesket”. Omaa tuotantoa hänellä on mm. Aino Kallaksen elämästä kertova ”Nainen kuin jäätynyt shampanja”, sekä useita dramatisointeja ja ohjauksia Radio Ylen 1 :n Radioateljeelle.

Valdemar Virtanen

Vuonna 1992 syntynyt Valdemar näyttelee ”Yötön yö”-näytelmässä Sinikan poikaa. Valdemar on pienestä pitäen elänyt teatterin piirissä ja näytellyt kesäteattereissa lapsesta alkaen. Lempäälässä hänet on nähty v. 2006 näytelmässä ”Isän ikävä”. Valdemar on näytellyt useiden tv-sarjojen ja elokuvien sivurooleissa, kuten ”Taivaan tulet”, ”Raili ja Paavo”, ”Karjalan kunnailla” sekä ”Miss Farkku-Suomi”. Nykyään Valdemarin kiinnostus kohdistuu erityisesti teatteritekniikkaan valaistus- ja äänipuolelle

Kokoonpano
Eija Vilpas
Tiia Louste

Valdemar Virtanen
-2 h sisältää väliajan tai 60 min. ilman väliaikaa
-Tilaajan toimesta teatterimikrofonit ja äänentoisto musiikille

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai