Shirley Sparks

CLASSIC JAZZ WITH HOLLYWOOD GLAMOUR

Upeaääninen, kansainvälisen tason laulajatar Shirley Sparks on erikoistunut amerikkalaiseen 1900-luvun alkupuolen Classic Jazziin.
Shirley Sparksin repertuaariin kuuluu hienoimpia jazzstandardeja ja vintagemusiikin helmiä The Great American Songbook -ohjelmistosta.

Hollywood glamour -henkiset esitykset huokuvat nostalgiaa ja lumoavat kuulijansa vivahteikkailla ja tunnelmallisilla tulkinnoilla.

Shirley on esiintynyt näyttelynavajaisten, gaalaillallisten, pikkujoulutapahtumien, lukuisten kirkkokonserttien ja yksityistilaisuuksien lisäksi mm. Lontoossa Savoy-hotellissa ja Oriole-yökerhossa.


- Shirleyn suosittu "The Great Gatsby" -konsertti sisältää tunnelmallisia balladeja ja iloisia Charleston-lauluja kuohuvalta 1920-luvulta.
- "The American Dream" ohjelmisto koostuu hienostuneista jazzstandardeista ja 1900-luvun alkupuolen Classic Jazzista, säveltäjäniminä mm. Cole Porter, Irving Berlin, Hoagy Carmichael, George ja Ira Gershwin.
- "Softly, with Feeling - Peggy Leen lauluja ", Shirley yhdessä Antti Sarpila Swing Bandin kanssa tulkitsee legendaarisen Miss Peggy Leen lauluja vuoden 2020 keväällä ensiesityksensä saavassa juhlakonserttisarjassa.
- "Magical Christmas" -joulukonsertissa kuullaan upeita amerikkalaisia vintagejoululauluja.
- 1920-luvun lisäksi on myös lukuisia muita teemasettejä kuten Valentine’s Day, Exotic Evergreens, Masquerade, Swing to Dance, 1950-luku.

Shirleyn esityksiä voidaan luonnehtia eleganteiksi, lämminhenkisiksi ja melodisiksi, ja ne sopivat erinomaisesti myös kansainvälisille yleisöille. Laulut ovat englanninkielellä.


Kaikki konsertit voidaan esittää joko kokoonpanolla laulu + piano tai laulu + swing band.
Antti Sarpilan lisäksi Shirley tekee yhteistyötä lukuisien eri pianistien kanssa.
On myös mahdollista esiintyä vierailevana solistina näillä ohjelmistoilla muiden yhtyeiden kanssa.

Shirley Sparks, esiintyvä taiteilija ja säveltäjä
Shirleyn musiikillinen tausta on klassisen musiikin saralta, jolla hän toimi 25 vuotta laulaen mm. liedejä ja oopperaa barokista nykymusiikkiin.
Vuodesta 2015 lähtien hän on keskittynyt kevyeen amerikkalaiseen 1900-luvun alkupuolen Classic Jazz- ja Traditional Pop -musiikkiin. Shirley on esiintynyt lukuisten yksityis- ja yritystilaisuuksien lisäksi mm. Lontoon Savoy-hotellissa Finnish-British Chamber of Commercen järjestämässä Suomi 100 -juhlagaalassa, laulanut Peggy Leen lauluja Antti Sarpila Swing Bandin solistina Tampere-talossa ja Sellosalissa sekä esiintynyt eri jazzpianistien kanssa ideoimissaan teemakonserteissa, joita hän aktiivisesti järjestää.
Shirley on opiskellut kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa, valmistunut laulupedagogiksi Metropolia AMK:sta sekä taiteen maisteriksi Oxford Brookes Universitystä pääaineinaan englantilainen ooppera ja nykyteatteri.
Häntä kiehtoo myös musiikin- ja kulttuurintutkimus.
Shirleyn oma sävellystyö sisältää kamarijazz-tyylistä laulumusiikkia.

Eliina Mäkiranta-Taal, jazzmuusikko sekä pianopedagogi,
joka luotsaa omaa trioaan sekä soittaa aktiivisesti erilaisissa yhtyeissä kevyen musiikin saralla. Tällä hetkellä Eliinan muita produktioita ovat mm. "A Tribute to Nat King Cole", "Monika Z:n tarina” sekä "Kotirintaman naisia - sota-ajan radiohitit”. Eliina toimii myös Anneli Saariston vakituisena säestäjänä ja orkesterikapellimestarina.
Eliina Taal on valmistunut valmistunut pop/jazz-pianopedagogiksi Metropolia AMK:sta ja jazzmusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai