Helena Pöllänen

HELENA PÖLLÄNEN
Stand-Up

Helena on suveneeri tarinankertoja, syntymähauska tilannetulkitsija ja raskaansarjan vitsailija, joka ei ikinä jätä yleisöään kylmäksi. Tämä nainen puhujalahjojensa puolesta taipuu tilanteeseen kuin tilanteeseen! Helenalta onnistuu stand up -keikkojen lisäksi juontohommat vitsihuumorin kera, onnistuu myös ilman.
Helenaa on kuvattu näin: Loistava ja energinen esiintyjä, suomineidon aura, jolla on rouhea rallikuskin sielu. Vadelmaströsselimuffinssi jaloviinasisuksella. Mielenkiintoinen kombo, johon on helppo jäädä koukkuun!
Helena on myös kantava voima All Female Panel koomikkokollektiivissa.

PUHUJA, KOULUTTAJA
Luennot

Puhujana ja kouluttajana Helena on löytänyt uuden aiheen ja näkökulman. Perinteisempien vahva vuorovaikutus -koulutuksen ja tuottava minä -ajattelumallin lisäksi puhuu ja kouluttaa häpeästä, josta Helenalla on kerrottavana hyvin henkilökohtainen kasvutarina. Tyylilleen uskollisena laittaa itsensä 100 prosenttisesti likoon myös kouluttajan ja puhujan rooleissa.

Helena on toiminut vuosia viestinnän ja vuorovaikutusosaamisen kouluttajana ja viimeisin ja hyvin paljon mielenkiintoa herättänyt aihe häpeä on saanut paljon kiinnostusta ja kiitosta. Aiheesta ei vielä puhuta riittävästi ja se onkin yksi häpeän esiintymisen suurimmista ongelmista. Koulutukseltaan Helena on Filosofian maisteri, pääaineenaan puheviestintä. Huumorin ja häpeän lisäksi Helenan sydäntä lähellä on myös alppihiihto. Hän on toiminut yli kymmenen vuotta hiihdonopettajana Suomen eri keskuksissa.

Aiheita:

- Häpeä ja sen vaikutukset
- Vahva vuorovaikutus
- Kuinka teen esiintymisjännityksestä kaverin

HÄPEÄ

Ohjelmistoon uusi, freesi ja merkittävä aihe - häpeä

Puhujana ja kouluttajana Helena on löytänyt uuden aiheen ja näkökulman. Perinteisempien vahva vuorovaikutus -koulutuksen ja tuottava minä -ajattelumallin lisäksi puhuu ja kouluttaa häpeästä, josta Helenalla on kerrottavana hyvin henkilökohtainen kasvutarina. Tyylilleen uskollisena laittaa itsensä 100 prosenttisesti likoon myös kouluttajan ja puhujan rooleissa.

Puheenvuorossaan Helena ammentaa omista kokemuksistaan. Hän kuvaa henkilötarinassaan häpeän vaikutuksia elämässään.

Viestinnän ammattilaisena, vuorovaikutuksen osaajana ja stand up -koomikkona Helenalla on ilmiömäinen taito käsitellä haastavia aiheita myös huumorin avulla. Itku ja nauru ovat reaktioita, joita voi odottaa Helenan "Minun häpeäni" tarinassa.

Häpeä, se kuluttava ja kuormittava kumppani

Millaista häpeä on?

Häpeä on universaalia, eikä siltä valitettavasti välty, tai ole välttynyt kukaan.

Sillä on todettu olevan merkittäviä negatiivisia vaikutuksia ihmisten elämänlaadussa, itseluottamuksessa, ihmissuhteissa ja työhyvinvoinnissa. Häpeä tyrehdyttää esimerkiksi luovuutta ja häpeän oireet lisäävät työpoissaoloja.

Se miten me käsittelemme häpeää on merkityksellistä. Aiheesta puhumisen kautta häpeän valtaa ja vaikutuksia voi nujertaa. Näistä syistä yritykset ovat jo lähteneet työstämään häpeän kulttuurin tunnistamista ja poistamista.

Koulutuksissa ja work shopeissa käsitellään aihetta herättelevästi ja tilanteen salliessa huumoria unohtamatta.

Miksi puhua häpeästä?

Häpeä näytteli Helenan elämässä liian suurta roolia. Hän ymmärsi miten kuormittava ja energiaa syövä tekijä häpeä on. Itseensä ja aiheeseen tutustumisen myötä hän ymmärsi, että häpeää ilmenee kaikilla ihmisillä, aiheet vain saattavat olla eri, kuin toisilla. Yhteistä on se, että tunne on yhtä tukala ja sillä on hyvin ikäviä vaikutuksia ihmisten elämään eri osa-alueilla.

Helena kokee kutsumusta häpeästä puhumiseen ja hän on päättänyt lähteä "häpeän nujerrus -talkoisiin". Suomen on aika päästä eteenpäin häpeäkulttuurista ja Helenan panos tähän on puhua häpeästä julkisesti. Oman häpeä käsittely ja häpeästä puhuminen ovat tuoneet valtavasti positiivisia asioita Helenan elämään. Ymmärrys ja empatia itseään ja muita kohtaan on kasvanut. Helena haluaa että jokainen alkaisi elämään omannäköistä ja itsensä hyväksyvää elämää, joten "Bye bye häpeä!"

Millaiseen tilaisuuteen aihe tämä sopisi?

Helena räätälöi puheen, work shopin, tai koulutuksen aina asiakkaalle sopivaksi. Hänellä on myös kerrottavana häpeään liittyen oma henkilökohtainen kasvutarina. Helena pyrkii saamaan kuulijat lähestymään aihetta turvallisesti ja auttaa heitä näkemään itsensä ja toisensa inhimillisemmin. Puhe tai work shop voi olla osa esimerkiksi työyhteisön kehittämispäivää, tai sen voi rakentaa myös omaksi erilliseksi koko päivän kestäväksi work shopiksi. Aihe sopii mihin tahansa tilaisuuteen, tai yhteisöön, missä vain on kiinnostusta inhimillisyydelle ja itsensä kehittämiselle.

Helena vastaa mielellään tarkempiin kysymyksiin - ja tekee sen häpeilemättä.

VUOROVAIKUTUS

Simppeliä sen olla pitää

Mitä koulutus sisältää?

Vahva Vuorovaikutus -koulutuksessa lähdetään liikkeelle vuorovaikutuksen perusteista, kontektstin ymmärtämisestä ja Helena avaa konkreettisin esimerkein vuorovaikutusosaamisen eri ulottuvuudet. Helena räätälöi koulutuksen lopullisen sisällön asiakkaan toiveiden ja sen hetkisten tarpeiden mukaisesti. Mottonsa on "keskitytään olennaiseen, eli sisäistämiseen ja tekemiseen".

Mitä hyötyä koulutuksesta on?

Valitettavasti arjen ja työelämän kiireissä vuorovaikutuksen peruspilarit saattavat horjua. Ajan kanssa horjuminen aiheuttavaa erilaisia viestinnällisiä haasteita, jotka saattavat paisua ikäviksikin konflikteiksi.

Esimerkiksi ymmärrys tiimin dynamiikasta ja rooleista on aina paikallaan yrityksissä, joissa tehdään paljon töitä ryhmissä. Oman roolin ja vastuiden tiedostaminen, oman vuorovaikutusosaamisen terävöittäminen ja viestintätaitojen hiominen jättävät tilaa oman asiantuntijuuden käyttämiselle.

Kenelle koulutus sopii?

Kohderyhmää ovat esimerkiksi yritykset, eri työyhteisöt ja koululaitokset. Koulutus sopii hyvin esimerkiksi osaksi työyhteisön kehittämispäivää, tai sen voi järjestää myös erillisenä koulutuksena.

Oivallukset käytäntöön, mutta miten?

Viestintä on kaukana rakettitieteestä - haasteena ovat yleensä oman toiminnan tiedostaminen käytäntö ja johdonmukaisuus. Helenan koulutustyyli on käytännönläheinen ja hän tuo teorian ymmärrettävästi esille. Helenan koulutukset ovat hyvin vuorovaikutteisia ja ne elävät tilanteen ja kohdeyleisön mukaan. Hänelle on tärkeää että koulutettavat tai yleisö viihtyvät aihepiirin äärellä.

Vahva esiintyjätausta edesauttaa Helenaa yleisön tarpeiden huomioinnissa ja tilanteeseen mukautumisessa.

Yleisön lämmittely ja jään rikkominen ovat Helenan tavaramerkkejä.

Mitä voit odottaa puheilta ja koulutuksilta?

Helena herättelee ihmisiä näkemään asioita uusista näkökulmista ja koulutuksessa tarkoitus on pitää kivaa, vaikka aihe olisikin haastava.

Puheen tai koulutuksen jälkeen jokainen kuulija on varmasti saanut yhden näkökulman lisää nähdä itsensä ja toiset ihmiset, mikä auttaa kehittymisessä ja kasvamisessa.

Helena on valmistunut Jyväskylän yliopistosta viestinnän laitokselta (Filosofian maisteri) pääaineena puheviestintä.

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai