Jokeri Pokeri Box

  Simon Suuri SynttäriShow -kiertue 2020
  Kaikkien aikojen menestynein suomalaistaikuri, suomalaisten rakastama ikisuosikki, aito ja alkuperäinen Simo ”Jokeri Pokeri Box” Aalto täyttää pyöreitä vuosia ja juhlii synttäreitään koko vuoden. Synttärijuhliin on kutsuttu ihan kaikenikäiset ja juhlia vietetään koko vuosi isoilla ja pienillä paikkakunnilla ympäri Suomea. Luvassa on superhauska, koko perheelle suunniteltu, yllätyksiä täynnä oleva synttärishow, jossa mestaritaikurin koko repertuaari pääsee valloilleen. Simo kertoo, että ikääntyminen tuntuu oikein hyvältä: ”Vasta nyt tuntuu, että murrosikä alkaa hellittämään! Taikuri vain paranee vanhetessaan, kun kokemusta ja näkemystä on kertynyt muutama vuosikymmen”.


  Esiintyjän uraa on kestänyt jo 42 vuotta nousuineen ja laskuineen, ja tänä päivänä jo toinen lapsisukupolvi fanittaa taikuria 90-luvun lapsien eli omien vanhempiensa kera! Pitkä ura on poikinut Simolle vuosien varrella tunnustuksia ja palkintoja enemmän kuin nuorena uskalsi edes unelmoida ja enemmän kuin kenellekään suomalaiselle taikurille koskaan.


  Taikuri Simo Aalto, tietopaketti pähkinänkuoressa: - Syntynyt Oulussa 19.3.1960 taiteilija Eeli Aallon ja opettaja Airi Aallon perheen kuopuksena. - Kävi koulunsa Svenska Privatskolan i Uleåborg, josta kirjoitti ylioppilaaksi v. 1979 - Valmistui lastentarhan opettajaksi v. 1983 Oulussa - Innostui taikuudesta 9-vuotiaana lahjaksi saamansa taikurivälinelaatikon myötä. - Nuoruusvuosinaan Simo toimi ilta-avustajana Oulun kaupungin teatterissa useissa produktioissa mm. Taikahuilu ja Kabaret. Sieltä löytyi myös idea tutuksi tulleeseen esiintymisasuun eli jokeri pokeri box-asuun. Taikasanat tulivat asun myötä eräällä keikalla lasten suusta. - Simo opiskeli useita vuosia Oulun konservatoriossa lyömäsoittimia ja teki bändikeikkoja erilaisissa kokoonpanoissa vuosien ajan kunnes taikuus nousi ykkösharrastukseksi.
  Ensimmäinen julkinen taikuri-esiintyminen 17-vuotiaana oman koulun joulujuhlassa. - Kilpailu-ura alkoi vuonna 1983, jolloin Simo omaksi hämmästyksekseen voitti Kouvolassa pidetyn SM-kilpailun. Sen jälkeen voittoja ja palkintoja on ropissut SM-, PM-, ja MM-tasolla. Kirkkain mitali on tietysti close-up -taikuuden maailmanmestaruus vuodelta 2000. Simo on palkittu myös Lastenkulttuurin Valtionpalkinnolla (v. 1989), Vuoden Taikuri -tittelillä (1998), Hopeisella Solmu Mäkelä-mitalilla (v. 2000) sekä Vuoden Viihdetaiteilija -tittelillä (v. 2003). -Simo on esiintynyt kotimaan lisäksi useissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Kanadassa sekä Japanissa. - TV-uransa Simo aloitti 80-luvun puolessa välissä TV 1:llä Suomen ensimmäisessä aamuohjelmassa nimeltään Kukko Kiekuu. Hän teki ohjelmassa close-up eli lähitaikuutta. - Simo jätti lastentarhanopettajan työn vuonna 1989 ja siirtyi päätoimiseksi taikuriksi. - 1990-luvun alussa Simo siirtyi TV 1:n lastenohjelmiin, jonne hän ehti tehdä noin 250 ohjelmaa ennen kuin lasten ohjelmat siirtyivät 2000-luvun alussa TV2:lle Tohloppiin. Pikku Kakkoseen on sittemmin tehty uusia ohjelmia, joita tämän päivän lapset innolla seuraavat.

  Kielet

  • Englanti Englanti
  • Ruotsi Ruotsi
  • Suomi Suomi

  Palvelut

   Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

   Soita 03 212 2122 tai