Purkkiorjat

ROKKAAKO PURKKI? ROMU ON RAUTAA!

Purkkiorjat ja Veli-Matti Kunnari

Purkkiorjat-rytminen kierto-orkesteri on mielenkiintoinen, tuore ilmiö rytmi-/folk musiikin rintamalla. Orkesteri soittaa itse tehdyillä soittimilla, joiden kaikupohjana ovat hyvin tyhjennetyt säilykepurkit.
Mainio Purkkiorkesteri eriskummallisine soittimineen. Mukana on mm. purkkiviulu, purkkibanjo, purkkikitara, purkkiquattro, huuliharppu, purkkimandoliini ja pönttörummut.
Soittimet on rakennettu lähes täysin kierrätysmateriaalista, ja silti ne ovat oikeita soittimia. Se tarkoittaa sitä, että kuka tahansa kielisoittaja kykenee samaan niillä musiikkia aikaan. Kaikupohjana soittimissa on hernekeittopurkit, joihin on laitettu mikrofonit.

Kun kuulee sanan kierrätysmateriaali, ensimmäisenä monille tulee varmasti mieleen Skiffle-musiikki. Osittain Purkkiorjat Orkesterikin voidaan laittaa Skiffle-otsikon alle. Kuitenkin purkkisoittimet ovat myös oikeita soittimia, joten ne mahdollistavat monipuolisen musiikkitarjonnan. Soittimien lisäksi Purkkiorjat Orkesteri luottaa runsaaseen lauluun.

Purkkiorjien musiikin juuret ovat Amerikan folkissa ja bluesissa, sekä Suomalaisessa laulukulttuurissa. Soittimien iloinen ”luonne” ja ohjelmisto sopivat erityisen hyvin myös lapsille ja tietysti koko perheelle.
Purkkiorjat ovat hioneet soittimiensa soundit lähes täydellisiksi ja tehneet muutenkin kovasti töitä ohjelmistonsa eteen. Purkkiorjat ovat julkaisseet levyjä sekä vierailleet lukuisissa TV-ohjelmissa.

Soitinten soundista ja soittotavasta tulee elävästi mieleen Ragtime-musiikki, vaikka kokoonpanossa ei ole ragtime-musiikille tyypillisiä soittimia.
Purkkiorjien musiikki taipuu salonkikelpoisesta kamarifolkista estradeille, sekä yritys- ja perhejuhliin. Parhaimmillansa ryhmä on saadessaan esittää omalla persoonallisella tyylillään musiikkia erilaisissa tilaisuuksissa laidasta laitaan. Musiikin tyyli johdattaa piparipurkille, kaviaaripurkille tai vaikka hernekeittopurkille, riippuen tilaisuuden luonteesta.
Soittajan näkökulmasta mukavinta on se, että ei tarvitse olla väkisin hauska, sillä soittimet itsessään pitävät siitä ainakin osittain huolen. Soittimet kuljettavat soittajaa ja määräävät osittain soittotyylin. Tämän vuoksi Purkkiorjat voivat tarjota antoisia ja mukavia musiikkituokioita kuulijoillensa.

Kielet

  • Suomi Suomi

Palvelut

Avainsanat

  • Lastenmusiikki
  • Etno- Lattari

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai