Merilyn Violinist

Merilyn Violinist on omintakeisesti uransa luonut suomalainen viulisti, joka sovittaa itse esittämänsä musiikin ja nivoo yhteen klassisen ja kevyen tyylin esityskäytäntöjä. Merilyn tuo lavalle visuaalisesti näyttävän ja yllätyksellisen kokonaisuuden, valloittaen myös improvisatorisissa tyylilajeissa, kuten etno- tai jazzkentällä. Hehkuva cantilene-soundi on löytänyt tiensä monien huipputaiteilijoiden äänitteisiin ja julkaisuihin kotimaassa ja ulkomailla.

Merilyn on hämmästyttävän moni-ilmeinen viulisti, jolla on sanottavaa useampaan kuin kahteen erilaiseen musiikkigenreen. Hänen notkea ja muuntautumiskykyinen esitystyylinsä etsii innoituksensa vanhoista klassikoista, eksoottisista kansansävelmistä tai ulkomaisista hiteistä. Merilyn toteaa olevansa viulistilegenda Fritz Kreislerin hengenheimolainen muokatessaan niitä mieleisekseen ja omalle tyylilleen sopivaksi. Parhaillaan on syntymässä sarja suomalaisten klassikoiden uudelleentulkinnoista, joiden joukossa vilahtaa koko kansan suosikkeja tanssi-, iskelmä- ja elokuvamusiikista. Tämän soolo-ohjelmiston julkaisu alkoi kesäkuussa 2013 sinkulla ”Siks oon mä suruinen”, jonka Merilyn sovitti yhteistyössä tuottaja Samuli Laihon kanssa.

Merilyn on esiintynyt suurille yleisöille musiikkifestivaaleilla ja konserttilavoilla työskennellen useiden musiikkimaailman megatähtien kanssa. Kotimaassa hänet on nähty mm. Tarja Turusen, urkumaestro Kalevi Kiviniemen ja tähtisopraano Barbara Hendricksin ensembleissä, ja hän sai myös kiittävän arvion soitostaan basso-baritoni Juha Uusitalon uudella ”Suomalaisia lauluja”-albumilla(Non Troppo Oy 2011). Merilyn on debytoinut ulkomailla myös omin konsertein, mm. Hermopolia-festivaalilla Kreikassa, ja kohahduttanut improvisointitaidoillaan Permin Kansainvälisellä Urkufestivaalilla Meisterkonzerte-sarjassa Brackenheimissa Kalevi Kiviniemen duoparina (2010). Kotimaisista merkkitapahtumista Mikkelin Musiikkijuhlat ja Helsingin Bach-viikot ovat nähneet Merilynin, lisäksi hän on ollut edistämässä kotimaisen teollisuuden vientiä esiintyen Valtran tuotemessuilla Ranskan Sully sur Loire:n renessanssi-aikaisessa linnassa (2012).

Merilyn inspiroituu maailmanmusiikista ja vierailee sujuvasti eri kulttuurikonteksteissa perusteellisen ammattitaitonsa ja toisaalta äärimmäisen muuntautumiskykynsä turvin. Hän julkaisi tammikuussa 2013 coverin egyptiläisen huippuyhtye Cairokeen kappaleesta “Ya El Medan”, keräten tuotannolleen kuukaudessa yli 30 000 katsojaa ja haastattelupyyntöjä ja siteerauksia arabiankieliseltä medialta. Pian tämän jälkeen hän debytoi Kairon Sakia El Sawy:n kulttuuriareenalla esiintyen Cairokeen tähtisolistina ja myöhemmin myös yksin suorissa televisio- ja radiohaastatteluissa.

Kielet

  • Suomi Suomi
  • Englanti Englanti

Palvelut

Avainsanat

  • Jazz & Swing- Cocktail musiikki
  • Klassinen musiikki

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai