Hönttä ja Toippari

Tampereenkiäliset uutiset – ...studiossa Hönttä & Toippari

Tampereenkiäliset uutiset tilaisuutenne kohokohdaksi! Kyllä, he tekevät myös ihan livenä keikkaa ja uutisia jopa mittatilaustyönä.

Tamperelaiset murreviihteen pioneerit Hönttä & Toppari ovat esiintyneet radiossa, televisiossa ja tietenkin myös keikoilla jo vuoden 1995 alusta alkaen. Uutiskynnys ylittyy näiden herrojen kanssa hyvinkin helposti ja subjektiivinen tiedonvälitys on heillä jo verissä. Esitys ei ole perinteistä stand up:ia eikä vain absurdia hahmokomiikkaa… sitä on vaikea kuvailla… se on itse nähtävä ja kuultava.

Tampereenkiäliset uutiset olivat vakiintuneet kestosuosikiksi ja tamperelaiseksi instituutioksi

Esityksen ja uutisten sisältöön on mahdollista vaikuttaa, koska käsikirjoitustyössä käytetään usein, vielä hyvinkin mielellään, tilaajan antamia pohjatietoja. Yhteistyönä ”uutiset” saadaan sovitettua tilaisuuden ja vieraiden mukaan sopiviksi ja mielenkiintoisiksi.

Ja koska Höntällä on kovasti kiirusta joskus, niin Toippari hoitaa uutiset silloin yksinkin. Sen verran sukkelasanaisia on nämä kaverukset ettei sen toisen poissaolo varsinaisesti haittaa uutispöydän tapahtumia.

Ylitä uutiskynnys ja ota yhteyttä Ohjelmanaisiin!

MEDIA Maailman ylivoimaisesti tunnetuimmat tampereenkiäliset uutisankkurit Hönttä & Toippari
- Mortonki.
- Moro.
Näillä sanoilla on sopivaa aloittaa tämäkin uutinen.
Hönttä ja Toippari ovat tamperelaisen uutistoiminnan eläviä legendoja.
Tampereen tunnetuimpien uutisankkurien ura on kestänyt jo yli 20 vuotta. Tampereenkiäliset uutiset alkoivat Radio 957:lla vuonna 1995. Silloinen Radio 957:n ohjelmapäällikkö Jari Niemelä ehdotti kaksikolle, että he alkaisivat lukemaan uutisia tampereenkiälellä radioon.
- Mietittiin kolme varttia. Päätettiin kirjoittaa omat, että saadaan paremmat, paljastaa Toippari vaatimattomasti.
Tosin Höntän ja Toipparin yhteinen historia on huomattavasti uutisankkuriutta pidempi. Kaksikko laskee tunteneensa toisensa lähes 50 vuotta. Jo 1970-luvulla Tampereen lyseossa eli Rellussa kohdannut kaksikko harrasti yhdessä sarjakuvia, 8-millisiä kaitafilmejä ja poikamaisia rientoja. Harva muistaa, että Tampereen 1970-luvun lopun punkskenessä tunnettiin yhtye nimeltä Hönttä, Toippari, Kassi & Ryyni.
- Kyllä se hyvin muistetaan. Se oli suosittu kokoonpano, korjaa Hönttä.
Radiossa Höntän ja Toipparin Tampereenkiälisiä uutisia kuullaan nykyisin Radio Sunin ja Funin taajuuksilla. Myös liikkuva kuva on tuttua. Ensimmäinen tv-esiintyminen tuli Tampereella pidetyssä Venla-gaalassa jo vuonna 1995.
- Minimalistinen ja asiallinen ilmaisu on kunniassa myös liikkuvassa kuvassa, linjaa Toippari.
Minimalistinen ja asiallinen ilmaisu on kunniassa myös liikkuvassa kuvassa."
Vaikka Jarno Rantanen ei ole enää kaupunginjohtaja ja valtuuston on vallannut nuori polvi, on ankkurikaksikko pitänyt uutisverkkonsa vesillä.
- Uutiset ovat taatusti ajankohtaisia, vaikka asenne onkin 1970-luvulta, lupaa Hönttä.
- Makkarakolmio, Maito-Pirkka ja Viistokatu takaisin, lisää Toippari.
Tampereenkiälisissä uutisissa faktan ja fiktion rajan hahmottaminen on tunnetusti välillä katsojan vastuulla. Valeuutismediaa kaksikko kuitenkin kieltää edustavansa.
- Me ollaan erittäin tosissaan ja luemme vain oikeita uutisia. Meidän lähetyksissä vain Räikkösen edesottamuksille saa nauraa, kertoo ankkurikaksikko.
Uutisankkurit
Hönttä: "Amurin jätkä. Esiintyy julkisesti Tapparan takki päällä. Poikamies ja suorittavan työn tekijä. Rellun jälkeen ammattikouluun, jossa edellinen seurustelusuhde. Harrastaa pilkkiongintaa ja harrastejääkiekkoa. Kävi kerran Ruotsin-laivalla, muttei tykännyt."
Toippari: "Tammelan jätkä. Rellun jälkeen pari vuotta tekniikan opintoja oikeassa tekussa. Naimisissa, vaimoa kuultu vahingossa myös uutislähetyksissä. Omasta mielestään fiksu, muitten mielestä harvemmin. Osaavinaan kieliäkin. Tehnyt autoreissuja Eurooppaan. Harrastuksina vanhojen autojen ropaaminen ja moottoripyörällä ajelu."
Lähteet: Ilkka A. Jokinen ja Harri Järvinen

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai