Jyrki Niskanen

Jyrki Niskanen on suomalainen oopperalaulaja. Hän aloitti musikaalisen uransa viihdemuusikkona soittaen kosketinsoittimia ja hanuria.

Niskanen tuli uransa alkuaikoina säestäneeksi lähes kaikkia sen aikaisia iskelmälaulajia, esim. Irwiniä, Tapio Rautavaaraa, Kirkaa, Paula Koivuniemeä, Dannyä, Markku Aroa ja monia muita. Niskanen opiskeli pianonsoittoa ja suoritti Sibelius-Akatemian ensimmäisen diplomin improvisoinnissa ja vapaassa säestyksessä erinomaisin arvosanoin.

Niskanen opiskeli laulua Sibelius-Akatemiassa sekä Lontoossa Vera Rózsan johdolla että Wienissä Peter Bernen johdolla. Jyrki Niskasen oopperaura alkoi varsinaisesti vuonna 1992, jolloin hänet kiinnitettiin Savonlinnan oopperajuhlilta Zürichin oopperaan Beethovenin Fidelioon. Tämän jälkeen hän on esiintynyt Euroopan (mm. La Scala, Wienin ja Berlinin valtionoopperat), Amerikan ja Australian merkittävimmissä oopperataloissa. Jyrki Niskanen on esittänyt kaikki Richard Wagnerin Nibelungin sormuksen suuret tenoriroolit (Reininkullan Loge, Valkyyrian Siegmund sekä Siegfriedin ja Jumalten tuhon Siegfried). Luana de Volin ja Niskasen duetto Wagnerin Tristanista valittiin Münchenin Prinzregententheaterin 100-vuotisjuhlalevylle.

Jyrki on nyt palannut takaisin maailmalta Suomeen. Jyrki Niskanen esiintyy erilaisilla kokoonpanoilla ja erilaisissa tilaisuuksissa. Kirkkokonsertit, joulukonsertit, yritystilaisuudet, merkkipäivät ymv.

Repertuaari on erittäin laaja-alainen, italialaisista kansansävelmistä alkaen jossa Jyrki laulaa korkean C:n. Tätä ei usein kuulla laulettavan.

Kielet

  • Englanti Englanti
  • Suomi Suomi

Palvelut

Avainsanat

  • Klassinen musiikki

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai