Mika Pohjonen

Tenori Mika Pohjonen on kuulunut jo vuosia suomalaisen oopperataivaan tähtikaartiin. Hänen italialaistyyppinen, lyyris-dramaattinen tenoriäänensä on valloittanut niin koti- kuin ulkomaillakin.

Suomen Kansallisoopperan solistina hän on esiintynyt useimmissa italialaisen oopperakirjallisuuden sankarirooleissa, kuten Aidan Radameksena, Turandotin Calafina ja Lännen tytön Dick Johnssonina. Hän on laulanut myös suurten venäläisten oopperoiden Boris Godunovin, Patarouvan ja Hovanstshinan vaativimmat tenoriroolit.

Lyyrisemmistä tenorirooleista La Bohemen Rodolfo, Manon Lescautin Des Grieauxin, La Traviatan Alfredo ja Madame Butterflyn Pinkerton ovat kuuluneet vuosia hänen ohjelmistoonsa niin Suomessa kuin myös ulkomaan vierailuilla. Mika Pohjonen on oopperauransa ohella esiintynyt jatkuvasti myös eri sinfoniaorkestereiden solistina eri puolilla maailmaa.

Mahlerin kahdeksannen sinfonian konsertit Madridissa, Tukholmassa ja Helsingissä, Mahlerin Das Lied von der Erde- teoksen konsertit Pamplonassa ja Barcelonassa, sekä Beethovenin 9. sinfonian konsertit Tokion NHK:n sinfoniaorkesterin kanssa kuuluvat hänen mieleenpainuvimpiin esiintymiskokemuksiinsa.

Ennen oopperauraansa Mika Pohjonen tuli suuren yleisön tietoisuuteen voittamalla Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangokuninkuuden vuonna 1992, tuomariston antaessa hänelle parhaat mahdolliset pisteet. Voiton myötä hän oli kuuden vuoden ajan suomalaisten tanssilavojen kestosuosikki ja levytti tuona aikana seitsemän pitkäsoittoalbumia.

Perinteiset joulukonsertit ja hengelliset kirkkokonsertit ovat tärkeä osa hänen ohjelmistoaan, ja hän on myös suosittu esiintyjä erilaisissa yritys- ja yksityistilaisuuksissa.

Tilaa Mika esiintymään orkesterin solistiksi, säestäjän tai soitinryhmän kanssa tuomaan korkeatasoinen musiikkiesitys tilaisuuteesi tai perheesi juhlaan.

Palvelut

Avainsanat

  • Klassinen musiikki

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai