Mentalistit ja taikurit - Lastenmusiikki

Mentalistit ja taikurit ovat suosituimpia esiintyjiämme, eikä ihme: näppäristä taikatempuista, upeista illuusioista ja muista taidonnäytteistä punottu esitys lumoaa jokaisen katsojan silmät ja mielen. Näiden esitysten parissa viihtyvät kaikenikäiset yleisöt. Meiltä voit tilata tilaisuuteesi haluamaasi tyylilajia edustavan taikurin - tarjolla on valovoimaisia mentalisteja, perinteisiä lapsille suunnattuja taikuriesityksiä ja kaikkea siltä väliltä.

Mitä on mentalismi?

Mentalismi on noussut 2000-luvulla yhdeksi esitystaikuuden suosituimmista muodoista. Mentalisti luo esityksessä vaikutelman siitä, että hän pystyy psyykkisillä kyvyillään vaikuttamaan ympäristöön ja ihmisiin. Mentalistit korostavat esityksessä esimerkiksi yleisön ajatusten lukua, ennustamista ja fyysisten rajojen rikkomista. Näytökset ovat tyypillisesti intensiivisiä ja jännittäviä - kun katsoja keskittyy karismaattiseen ja taitavaan esiintyjään, mieli unohtaa arjen murheet ja ajautuu taikuuden maailmaan.

Mentalisti yhdistää tyypillisesti taikuuden useita eri osa-alueita ja pitää yleisön tiiviisti otteessaan koko näytöksen ajan. Kuten perinteisessä näytöstaikuudessa, myös mentalistien esityksissä huumori näyttelee tärkeää osaa. Myös massiivisilla illuusionäytöksillä on yhä paikkansa mentalistin ohjelmistossa. Mentalistien ja taikureiden joukossa on myös vaarallisten temppujen tekijöitä, joiden lumovoima perustuu riskiin ja jännitykseen.

Mentalistit ja taikurit yhdistelevät taikuuden eri muotoja

Vaikka tiedämme, että taikurien ja mentalistien esitykset perustuvat silmänkääntötempuille ja illuusioille, saamme nautintoa esiintyjän taitavuudesta ja oveluudesta. Taikuuden lajeja on lukemattomia: close-up eli lähitaikuus, stand-up eli näyttämötaikuus, lastentaikuus, manipulaatio, katoaminen, muodonmuutos, teleportaatio, levitaatio... Taikurit ja mentalistit ovat viihdyttäneet kaikenikäisiä yleisöjä jo vuosisatoja. Taikurin ammatti syntyi jo 1700-luvulla, ja nykyaikaisen viihdetaikuuden kehitti kelloseppä Jean Eugène Robert-Houdin (1805–1871), joka avasi taikateatterin Pariisiin 1840-luvulla.

Mentalismi ja taikuus kehittyvät jatkuvasti

Mentalistit ja taikurit uudistavat ja kehittävät jatkuvasti ohjelmistoaan hämätäkseen ja lumotakseen yleisönsä. Esitykset muuttuvat vuosi vuodelta näyttävämmiksi ja dynaamisemmiksi. Ohjelmanaisten taikurit ja mentalistit tarjoavat tuoreita ja kekseliäitä esityksiä, joista riittää keskusteltavaa myös jälkeenpäin. Lisää ripaus mystiikkaa tilaisuuteesi ja valitse esiintyjäksi mentalisti tai taikuri - ota yhteyttä!

Tarvitsetko tilaisuuteen esiintyjää?

Soita 03 212 2122 tai